II Jornades científiques | UCV
Buscar
Santoral: San Fructuoso, San Benito José Labre
Santoral: San Fructuoso, San Benito José Labre

Universidad Católica de Valencia

II Jornades científiques

De l'autogovern valencià en la memoria col.lectiva al dret civil valencià i el nostre ancoratge col.lectiu i singular en la globalització

Programa

I JORNADA, 19 D'OCTUBRE 

10.30 hores. Inauguració institucional de les Jornades. 

10.40 hores. Taula de debat: "L'autogovern valencià amb la València foral i la pèrdua de les nostres institucionsi drets" Dr. D. Vicent Baydal Sala, Professor d'Història del Dret de la UJI. "Des de la fundació del Regne de València fins al Decret de Nova Planta i de l'Espanya dels Borbons fins a la contemporaneïtat" i Dr. D. Javier Palao Gil. Professor d'Historia del Dret y Degá de la Facultat de Dret. Universitat de València. Director de la Cátedra de Dret Civil Valenciá. "La transició espanyola i la reivindicació del poble valencià de la seua autonomia política". 

Modera: Dra. Dª. Pilar María Estellés Peralta, Professora Dret Civil, Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV.

11.45-12.15 hores Pausa. 

12.30 hores. Conferència: Dr. D. Vicente Garrido Mayol. Catedrátic de Dret Constitucional de la Universitat de València: "L'aprovació de l'Estatut d'Autonomia i les seues reformes". 

13.00 hores. Conferència: Dra. Dª. Pilar M. Estellés Peralta, Professora  Dret Civil, Directora Jornades i Directora Departament Dret Privat. Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV: "Els constants intents de mantindre i desenvolupar Institucions pròpies de Dret Civil i les sentències del Tribunal Constitucional ". 

II JORNADA, 20 D'OCTUBRE 

10.30 hores. Conferència. D. José-Ramón Chirivella Vila, President de l´Associació de Juristes Valencians: "El Dret Foral i la seua singularitat i la necessitat de reformar la Constitució ". 

11.00 hores. Conferència. Dra. Dª. Mª Dolores Mas Badía. Vocal de la Comissió Assessora de Dret Civil Valencià de la Generalitat i Professora Dret Civil de la Universitat de València: "Les lleis civils valencianes declarades inconstitucionals continuen produint efectes".

11.30 hores.  Taula de debat: "El Dret Civil Valencià i el nostre ancoratge col·lectiu i singular en la globalització": Dra. Dª. Cristina Bárbara Mosquera Ordóñez. Professora Dret Civil, Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV i Dª. Beatriz Morera Villar, Professora Dret Civil, Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV. 

Modera: Dra. Dª. Mar Aranda Jurado, Professora  Dret Civil, Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV. 

12.15-12.30 hores. Clausura institucional. 

Finalitat

Les II Jornades sobre L'autogovern valencià en la memòria col·lectiva al Dret civil valencià i el nostre ancoratge col·lectiu i singular en la globalització" tenen fonamentalment dos objectius: En primer lloc, la recuperació de la Memòria Històrica en relació a l'autogovern dels valencians i valencianes per a reforçar el sentiment del poble valencià en relació a les seues pròpies institucions des de la fundació del Regne de València fins a l'última modificació de l'Estatut d'Autonomia i la segona àrea, te com a objectiu la recuperació del Dret Civil Valencià i el perquè de la seua reclamació.

Inscripció i assistència:

Assistència gratuïta fins a completar aforament prèvia inscripción.

Organització

Directora: Dra. Dª. Pilar María Estellés Peralta. Directora del Departament de Dret Privat. Facultat de Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV

Secretària Jornades: Dra. Cristina Mosquera Ordóñez 

Comité organitzador

Dra. Dª.  Pilar María Estellés Peralta
Dra. Dª. Cristina Bárbara Mosquera Ordónez
Dra. Dª. Beatriz Morera Villar
Dra. Dª. Rut Muñiz Calderón

Inscripción

Colabora