III Jornades de didàctica de la literatura. Teatre a les aules | UCV
Buscar
Santoral: Santa Marina; San Apolinar Obispo y Martir
Santoral: Santa Marina; San Apolinar Obispo y Martir

Universidad Católica de Valencia

III Jornades de didàctica de la literatura. Teatre a les aules

Presentació

Aquestes jornades formen part de la línia de treball encetada com a grup d'investigació, «La literatura com a mitjà per a l'adquisició de competències en els graus de Magisteri», eixamplant la temàtica sobre l'educació literària de les jornades organitzades durant els cursos anteriors, lectura i literatura (2017), i poesia a les aules (2018), en aquest cas al gènere dramàtic. No obstant, l'art dramàtic no és actualment un gènere de masses, i menys encara el teatre infantil i juvenil, per bé que aporta beneficis evidents, i absents en altres gèneres literaris, que ajuden en la formació de l'alumnat d'Infantil i Primària. El teatre afavoreix la interacció social i ajuda a millorar la comunicació, en tant que pot ser usat com un recurs fonamental per a treballar la capacitat de comunicar-se d'una manera constructiva, mostrar tolerància, expressar i comprendre punts de vista diferents o sentir empatia, entre d'altres, amb la qual cosa contribueix al desenvolupament de les competències intra i interpersonals dels infants i joves.

Objectius

  • Oferir un panorama del patrimoni cultural teatral dirigit als infants i joves.
  • Valorar la importància de l'expressió creativa a través de les arts escèniques.
  • Oferir eines al professorat en formació i en actiu per a la reflexió i el desenvolupament del teatre en l'alumnat, a fi de motivar en la temàtica proposada els alumnes d'Infantil i Primària, i contribuir així a la reducció de la taxa d'abandonament escolar primerenc (Estratègia Europa 2020).

Dirigit a

Professorat en general, de manera especial, docents d’Educació Infantil i Primària.

Alumnat dels graus en Educació Infantil i Primària del campus Ribera-Costera de la Universitat Catòlica de València “Sant Vicent Màrtir” i graduats en Magisteri.

Programa

1a Sessió: 10 D'ABRIL, DIMECRES, DE 16H A 18H
La creació en el teatre infantil i juvenil. Teresa Broseta Fandos
 
2a Sessió: 17 D'ABRIL, DIMECRES, DE 16H A 18H

Dramatització amb els infants i joves: Estratègies didàctiques. Helena Bosch Mendoza.

3a Sessió: 8 DE MAIG, DIMECRES, DE 16H A 18H
El circuit valencià de teatre infantil i juvenil. Taula redona: Albena Teatre, Maduixa Teatre, L'Horta Teatre, Compañía La Estrella.

4a Sessió: 15 DE MAIG, DIMECRES, DE 16H A 18H
La formación literaria: El teatro infantil y juvenil. Antonio Gómez Yebra.

 

Formulari d'inscripció

Dates

Días 10 y 17 de abril; y 8 y 15 de mayo de 2019.

Horari

de 16:00 a 18:00

Seu

Universitat Catòlica de València "Sant Vicent Màrtir". Campus de la Ribera. Seu "Mare de Déu del Lluch", Alzira, C/ Adrián Campos Suñer, s/n.

Preu

Gratuit