II JORNADES CIENTÍFIQUES “LA VIOLÈNCIA SOBRE LA INFÀNCIA I L'ADOLESCÈNCIA EN L'ÀMBIT DE LA COMUNITAT VALENCIANA DES D'UN PRISMA MULTIDISCIPLINARI: ESPECIAL REFERÈNCIA A LA LLEI 26/2018”
Buscar
Santoral: San Marcos
Santoral: San Marcos

Universidad Católica de Valencia

Agenda

Event date: 13/10/2022 16:00 - 14/10/2022 13:30 Export event

II JORNADES CIENTÍFIQUES “LA VIOLÈNCIA SOBRE LA INFÀNCIA I L'ADOLESCÈNCIA EN L'ÀMBIT DE LA COMUNITAT VALENCIANA DES D'UN PRISMA MULTIDISCIPLINARI: ESPECIAL REFERÈNCIA A LA LLEI 26/2018”

PROGRAMA
SALA D’ACTES

Facultat de Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV.
C/ Jorge Juan n. 18 ( València)
13 i 14 d’octubre de 2022
Directora Jornades. Dra. Silvia Sempere (Vicedegana del Grau en Criminologia. Directora del Máster Universitari en Victimologia i Justícia Penal).
Secretària Jornades. Dra. Cristina Mosquera (Directora del Departament de Criminología).
I JORNADA, 13 D’OCTUBRE
16.00- 16.30 h. Inauguració institucional de les Jornades.
16.30-17.15h. Conferència: “Competència de l’administració de la Generalitat en les polítiques dirigides a eradicar la violència que s’exercix contra els xiquets, xiquetes i adolescents”. (D. Carlos Muñoz. Advocat Generalitat Valenciana).
Modera: Dra. Silvia Sempere. Vicedegana del Grau en Criminologia. Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV.
17.15-18.15 hores. Taula de debat: “La declaració de la víctima menor d’edat: la prova preconstituida”. (Dª Socorro Zaragoza. Fiscal. Fiscalia de València; Dra. Silvia Sempere. Professora Proceso Penal. UCV).
Modera: Dra. Diana Marcos. Directora Departament de Dret Públic. Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV.
18.15-18.30 hores. Pausa.
18.30-19.30 hores. Conferència: “Les filles i els fills víctimes de violència de gènere”. (Dra. Lara Esteve. Magistrada. Jutjat de 1ª instància e instrucció n. 2 de Llíria).
Modera: Dra. Silvia Sempere. Vicedegana del Grau en Criminologia. Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV.
II JORNADA, 14 D’OCTUBRE
9.30-10.30 h. Taula de debat: “L’actuació policial davant de la violència sobre les persones menors d’edat” . (Dª Esther Ballestín. Inspectora Grup de Menors (GRUME). Brigada Provincial de Policia Judicial. Policia Nacional; Dª Estefanía García. Tinent. Grup de Delictes contra les Persones de la UOPJ València. Guàrdia Civil; Oficial del Grup GAMA. Policia Local de València).
Modera: Dr. Juan Carlos Vegas. Professor Dret Penal i Processal. Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV.
10.30-11.00 h. Pausa.
11.00-12.00 h. Taula de debat: “L’Administració en la protecció de les víctimes menors d’edat” .( Dª María Caballero. Coordinadora provincial Oficines d’Assistència a les víctimes del delicte -OAVD -València. Dª Carmen Bellido. Médico forense. IML València).
Modera: Dra. Mª José Salar. Professora Antropologia. Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV.
12.00-13.00 h. Taula de debat: “Atenció a xiquets i xiquetes víctimes de violència: model Barnahus i Jutjat especialitzat” (D. Rodrigo Hernández. Director territorial Save the Children, Comunitat Valenciana; D. Tomás L. Martín. Magistrat. Jutjat d’ instrucció n. 3. Las Palmas de Gran Canaria).
Modera: Dra. Cristina Mosquera. Directora del Departament de Criminologia. Facultat Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials. UCV.
13.00-13.30 h. Clausura institucional.
RESUM DE LES JORNADES
L’objectiu principal d’estes Jornades és el tractament de la violència sobre les persones menors d’edat a la Comunitat Valenciana des d’una perspectiva multidisciplinària que aborde la problemàtica des de diversos àmbits. Es pretén posar en valor la necessitat de treballar de forma coordinada i del foment de la col·laboració entre tots els agents implicats en esta lluita contra la violència sobre els xiquets, xiquetes i adolescents, centrant també el desenrotllament de les Jornades en la importància de la prevenció, la detecció eficaç d’aquesta violència i la proposta de noves práctiques de coordinació entre les entitats implicades en esta important labor.

Amb el patocini de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democrática TSPUNI/2022/46/16

Text

Description automatically generated

Print
278 Rate this article:
No rating

Decanato

96 363 74 12

Extensión: 71800

Dirección: C/ Jorge Juan nº 18 . Valencia, 46004

Plano de localización
¿Como llegar en...?

Metro
Paradas de Colón

Autobús
Líneas 2, 3, 5, 10, 13, 32, 41 y 81